Hoe gaat het met… onze sponsorkinderen?


Vrienden van El-Shadai sponsort op dit moment nog 9 kinderen. De 10e, Joshua, is net klaar met de universiteit! Hij heeft nu alle bagage om werk te zoeken en een zelfstandig leven op te bouwen. We hopen en bidden dat hem dit zal lukken, en dat hij zo ook anderen kan helpen dezelfde weg te bewandelen.

Eén van Susan’s sponsors is spijtig genoeg overleden, maar toch hebben we het financiële plaatje goed rond gekregen om haar op school te kunnen houden. Zij doet op dit moment een beroepsopleiding voor kleermaakster.

Amina is net geslaagd voor de middelbare school! Ze bereid zich voor op haar vervolgopleiding “Computer Engineering”. Haar huidige sponsors willen haar daar gelukkig in blijven ondersteunen, maar ook nieuwe sponsors hebben zich achter hen geschaard om het bedrag voor de universiteit en het wonen op de campus mogelijk te maken. Het bedrag dat we nodig hebben is bijna rond. Wil jij Amina het laatste zetje geven om daadwerkelijk met haar 3-jarige beroepsopleiding te kunnen beginnen? Neem dan contact met ons op!

Immaculate is helaas blijven zitten in de brugklas. Niet helemaal onverwacht, gezien zij nog jong is en beide ouders heeft moeten verliezen. We vertrouwen erop dat ze haar draai gaat vinden en met de juiste ondersteuning uiteindelijk haar diploma zal halen. Daar gaan we voor! Haar broer Joseph gaat komend jaar naar de examenklas en ligt goed op schema.

 

Enid was bijna klaar met de middelbare school, maar moest door gewijzigde regelgeving twee jaar overdoen! Vooral haar wiskunde is een aandachtspunt. Inmiddels is ze nu al weer een eind op weg met het vijfde jaar. Hopelijk rond ze de middelbare school eind 2014 af.

Het jongste sponsorkind van El-Shadai, Gloria, zit in groep 3 en begint net aan haar schoolcarrière.

Tot slot sponsoren we ook drie kinderen die niet in El-Shadai wonen (helaas geen recente foto's beschikbaar): Meddy heeft als kleine jongen nooit naar school gekund. Toen wij hem leerden kennen was hij 19 jaar, maar hebben wij hem alsnog kunnen helpen om de basisschool af te maken. Tussen de veel jongere klasgenoten moest hij zijn weg vinden, maar gelukkig heeft hij de basisschool met succes afgerond. Hij heeft alsnog leren rekenen en lezen, basisvaardigheden die in het leven van een jonge man een enorm verschil maken. Inmiddels is hij aardig op weg op de middelbare school en hopen we dat hij deze ook succesvol kan afmaken. Zo kan zijn leven een heel ander verloop hebben dan zonder onderwijs!

Nakalema zit ook op de middelbare school. Haar moeder was 15 jaar toen zij geboren werd en had zelf nooit naar school gekund. Toen wij Nakalema leerden kennen was zij ook 15 jaar. Zou haar hetzelfde lot treffen als haar moeder? In gesprek met moeder en dochter zagen we hoeveel het voor hen zou betekenen als Nakalema de kansen zou krijgen die haar moeder nooit gehad heeft. We hebben sponsors gevonden en is inmiddels al weer een paar jaar gevorderd op de middelbare school.

Nuru is Nakalema’s jongere zusje. Ze wordt bijna 5 jaar en is bezig met haar tweede schooljaar. We zijn blij dat we haar al op jonge leeftijd hebben kunnen laten starten met school en zien er naar uit om te zien hoe het haar zal vergaan in haar ontwikkeling!