De Stichting

Historie
In september 2006 maakten Tjitske Seigers en Joëlle Bos kennis met El-Shadai Family Home. De twee vriendinnen kozen ervoor na hun studie een half jaar naar Oeganda te gaan om daar als vrijwilligers iets voor de kinderen en de samenleving te betekenen. Via internet ontstond het contact met Stephen Wante en werd de samenwerking een feit. In 2009 keerde Joëlle terug naar Oeganda, om er een jaar te wonen en opnieuw als vrijwilliger te werken. Tijdens een bezoek van Tjitske en Leo ontstonden de eerste ideeën voor een stichting, die in november 2009 werkelijkheid werd: Stichting Vrienden van El-Shadai.

Missie
Hoewel we in Oeganda onze handen uit de mouwen hebben gestoken en onze aanwezigheid voor de kinderen van grote waarde was, voelden we dat we vaak maar weinig konden beginnen zonder geld. Kinderen die niet naar school konden vanwege geldgebrek. Kinderen die ziek waren, maar geen medicijnen konden betalen. Moeders die in hun eentje voor hun kinderen moesten zorgen zonder inkomstenbron. We werden er continu mee geconfronteerd. Bij ons vertrek uit Oeganda voelden we dat het belangrijk was in Nederland een goede baan te vinden, om met onze inkomsten de mensen in Oeganda te helpen. Voortbouwend op die gedachte is het fondswerven en zoeken naar sponsors al in 2007 begonnen. Om de donaties beter te structureren en uit te bouwen is Stichting Vrienden van El-Shadai ontstaan. We willen meer kinderen een toekomst kunnen geven door middel van onderwijs en we willen El-Shadai helpen te blijven bestaan en zich te ontwikkelen.

Even voorstellen
Het bestuur van Vrienden van El-Shadai bestaat uit:

Tjitske Seigers-Dijk (voorzitter) In 2006 afgestudeerd aan de Pedagogische Acedemie Basisonderwijs - half jaar vrijwilliger geweest in El-Shadai in 2006/2007 – een bezoek van 4 weken in 2009.

Leo Seigers (penningmeester) In 2005 afgestudeerd HBO Accountancy – 2 bezoeken aan El-Shadai in 2006 en 2009

Joëlle Bos-Solinger (secretaris) In 2006 afgestudeerd Maatschappelijk Werk en Dienstverlening – half jaar vrijwilliger geweest in El-Shadai in 2006/2007 – een jaar vrijwilliger geweest in 2009 – korte bezoeken in 2011 en 2015.